Miercuri, 30 aprilie 2014

10 actiuni din sectorul tehnologic preferate de analisti

Dupa vanzarile rapide de la finalul saptamanii trecute, actiunile tehnologice au avut o revenire puternica luni, indicele Nasdaq inregistrand o crestere de aproape 5%. Va reusi acest sector sa conduca pietele spre iesirea din corectie?

Ted Moore, manager de portofoliu la Fifth Third Asset Management si Ronald Gruia, analistul principal pe piata de telecom in cadrul firmei de consultanta Frost & Sullivan au prezentat, pentru CNBC, actiunile lor favorite.

“Cota de piata a Asiei pe segmentul tehnologic creste mai repede decat cea a Europei, dar Europa are totusi o pondere importanta si sectorul tehnologic este mai expus international decat cele mai multe sectoare din cadrul S&P”, a declarat Ted Moore pentru CNBC.

Moore a mai spus ca desi expunerea pe Europa poate inhiba cresterea in viitorul apropiat pentru segmentul tehnologic, diversificarea este totusi un factor pozitiv si reduce riscul pentru investitori pe termen lung.

In acelasi timp, Gruia a spus ca datele fundamentele sunt relativ puternice si ar trebui sa conduca la o revenire a actiunilor tehnologice. Din acest sector, Ronald Gruia recomanda actiunile Cisco (CSCO), Apple (AAPL), Google (GOOG), Tekelec (TKLC) si Voltaire (VOLT).

Pe de alta parte, Moore a recomandat actiunile Intel (INTC), Xerox (XRX), Hewlett-Packard (HPQ), EBay (EBAY) si Microsoft (MSFT).  El nu detine actiuni la nici una dintre aceste companii, in timp ce Gruia, din grupul de titluri pe care le-a recomandat, are in portofoliu actiuni la Cisco.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu