Luni, 24 martie 2014

12 companii de la Bursa au potential de crestere de peste 30% in urmatorul an

Sursa: Target Capital

Dintr-un total de 32 de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), doar Fondul Proprietatea (FP) a primit recomandare de “cumparare”, cu un potential de crestere de 33%.

Analistii Target Capital, care estimeaza ca doar 11 emitenti au un potential de crestere de peste 30% in urmatorul an, au o recomandare de “cumparare” si patru recomandari de “vanzare”, restul emitentilor fiind trecuti pe “hold”.

Sursa: Target Capital

Dintre companiile listate la BVB, cel mai mare potential de crestere il au titlurile SIF Transilvania (SIF3), de 51%, in timp ce pe RASDAQ in fruntea clasamentului s-au plasat actiunile Nutricom (NUTE) cu un potential de 93% si Prospectiuni (54%).

Printre emitentii care au un potential de peste 30% se numara BVB (34%), Albalact (34%), SIF Muntenia (44%), Fondul Proprietatea (FP), si Avicola Buzau (39%).

In sectorul financiar, BRD are recomandare de “vanzare”, analistii Target Capital avand un pret tinta de 12,98 lei/unitate.

In sectorul SIF-urilor, cel mai mic potential este inregistrat in dreptul SIF Oltenia (18%) si cel mai mare la SIF Transilvania (51%).

Petrom, cea mai mare companie romaneasca listata la BVB, are un potential de crestere de 17%, analistii avand recomandare de mentinere, cu un pret tinta de 0,446 lei/unitate.

Potrivit analizei, patru emitenti ar putea inregistra scaderi in urmatorul an, acestia fiind Oil Terminal (-15%), Transelectrica (-6%), Alro (-5%), si BRD (-7%).

Lasati un comentariu