Miercuri, 02 aprilie 2014

13 actiuni de pe piata americana pe care investitorii ar trebui sa le urmareasca

Ronald Weiner, presedinte al RDM Financial Group si Charlie Smith, chief investment officer in cadrul Fort Pitt Capital Group, si-au prezentat, pentru CNBC, opiniile privind modul cum vor evolua pietele de actiuni in continuare.

“Tendinta actiunilor europene va trebui sa fie monitorizata atent de catre investitori, dar ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este ca bancile de acolo nu sunt deloc sustinute”, a declarat Smith pentru CNBC.

“Din punctul meu de vedere, criza nu a trecut inca”, a adaugat el. Potrivit lui Charlie Smith, investitorii ar trebui sa se concentreze pe actiuni din sectorul tehnologic si pe cele ale operatorilor de cablu.

In acelasi timp, Weiner se asteapta ca pietele americane sa creasca pe termen scurt si prefera pariurile mai “sigure” din sectorul tehnologic.

“Toti ochii sunt atintiti asupra pietelor emergente, departe de Europa. Aceasta reprezinta totusi 70% din glob si e greu de crezut ca pietele de aici vor merge in sus.Vorbim de datorii guvernamentale, iar statele nu prea se pricep sa-si administreze propriile bugete. Va fi un drum cu zdruncinaturi”, a declarat Ronald Weiner.

Lui Weiner ii plac actiuni ca Apple, Intel sau Cisco, in timp ce Smith prefera titlurile unor companii ca Microsoft, Dell, CA Incorporated, Sandisk, Verizon, AT&T, Comcast, Boeing, Honeywell, Ingersoll-Rand.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu