Duminica, 23 martie 2014

14,5%, randamentul mediu al dividendului FP pentru investitorii care au cumparat in septembrie

Sursa: iFond Financial

Investitorii care au cumparat actiuni Fondul Proprietatea (FP) in septembrie pentru a beneficia de dividendele date de Fond vor avea un castig mediu de 14,5% de pe urma acestora.

Potrivit unei cercetari realizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, actiunile FP s-au tranzactionat luna trecuta la un pret mediu de 0,56 lei/actiune,  pana la data de 27 septembrie, care identifica actionarii ce urmeaza sa primeasca dividende. Fondul Proprietatea ofera un dividend brut de  0,0816 lei/actiune.

Tranzactiile cu actiuni Fondul Proprietatea se fac in prezent direct intre cumparatori si vanzatori, prin contracte de cesiune. Pretul la care s-au tranzactionat in ultimii ani titlurile FP a fluctuat intre un minim de 0,1 lei si un maxim de 0,62 lei pe actiune, ceea ce inseamna ca si randamentul dividendelor pentru cei care au cumparat actiunile se situeaza intre 13-81%.

Brokerii de la Intercapital au listat la Bursa luna trecuta fondul iFond Financial care investeste preponderent in actiunile FP. La sfarsitul lunii septembrie, peste 48% din activul total al Fondului era plasat in aceste titluri.

Valoarea activului net unitar al iFond Financial era de 204,13 lei/unitate la aceeasi data, cu 1% mai mare fata de pretul din IPO si cu aproximativ 10% mai mic fata de pretul la care se tranzactioneaza titlurile la Bursa.

Conform cerintelor CNVM, pana in momentul listarii Fondului Proprietatea la Bursa, actiunile FP sunt inregistrate in activul net al iFond Financial la pretul de achizitie. Cu alte cuvinte, investitorii vor sti valoarea “reala” a activului IFR de-abia dupa listarea Fondului Proprietatea.

Acest articol a fost publicat in cotidianul Financiarul

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu