Vineri, 11 aprilie 2014

19 companii de pe RASDAQ au crescut cu peste 50% in ultima luna, dar putini investitori s-au bucurat de ele

Un grup de 19 companii listate pe piata RASDAQ au avut cresteri de peste 50% in luna mai, insa putini investitori s-au bucurat de ele, in conditiile in care doar cinci companii au avut mai mult de 10 tranzactii, potrivit unui top cu cele mai mari cresteri realizat de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Cea mai mare crestere a avut-o firma Transport Utilaj Constructii Craiova (TUCC), aceasta apreciindu-se cu 500% in patru tranzactii, cresteri de peste 100% avand in total opt companii. Cea mai “tranzactionata” a fost Metav Bucuresri, care a crescut cu 116%, in urma a 56 de tranzactii.

Valoarea tranzactiilor a fost insa extrema de redusa. In top 10 al companiilor cu cele mai mari cresteri, cel mai mare rulaj a fost de 2,08 milioane de lei (Metav Bucuresti), restul avand o lichiditate de 0,1 milioane de lei. Totusi, in cazul Metav, cea mai mare parte a rulajului s-a realizat in cadrul unei singure tranzactii

Pe de alta parte, in top 25 al companiilor cu cele mai multe tranzactii, doar o companie a crescut, iar una a inchis luna in stagnare, restul avand pierderi cuprinse intre 3,4% si 46%.

Armax Gaz (ARAX) a fost cel mai tranzactionat titlu, cu un numar de 5.136 de tranzactii in valoare totala de 7,9 milioane de lei. Actiunile companiei s-au depreciat in ultima luna cu 23,3%.

Doar cinci companii au avut peste 1.000 de tranzactii, acestea fiind Amax, Prospectiuni (PRSN), Imotrust Arad (ARCV), Albalact (ALBZ) si Electromagnetica (ELMA), toate inchizand luna cu scaderi de peste 13%, iar rulajele cu actiunile acestor companii au fost de peste un milion de lei.

In total pe piata RASDAQ sunt listate 1.452 de companii, insa multe dintre acestea au o lichiditate extrem de redusa, iar altele sunt suspendate de la tranzactionare.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu