Marti, 01 aprilie 2014

7.500 de romani au cumparat actiuni de pe Bursa in martie. Un maxim al ultimelor 18 luni

Numarul romanilor persoane fizice care au cumparat actiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns in luna martie la 7.500. acesta fiind maximul atins din octombrie 2008, moment in care atat bursele straine cat si BVB erau pe un puternic trend descendent.

“Este intr-adevar un reviriment. Oamenii rezista greu la mirajul cresterilor bursiere, plus ca nici nu au unde sa isi plaseze banii, pentru ca imobiliarele nu merg, iar dobanzile bancare sunt destul de mici”, a declarat Florin Ilie, director piete de capital in cadrul ING Bank Romania.

Cei 7.500 de romani au cumparat actiuni in valoare de 76,13 milioane de euro, ceea ce inseamna o valoare medie de 10.000 de euro pentru fiecare cont de cumparare.

Si in ceea ce priveste numarul persoanelor fizice care au cumparat actiuni la BVB se observa o crestere, numarul conturilor ajungand la 304, maximul ultimelor sase luni.

La capitolul vanzari, numarul conturilor deschise de rezidentii persoane fizice ajunge la 13.039, cifra nemaintalnita din septembrie 2008, insa aceasta crestere a fost cauzata de numarul mare de investitori care au decis sa isi vanda titlurile Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), in cadrul ofertei de preluare desfasurate de KazMunaiGaz.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu