Vineri, 11 aprilie 2014

A revenit interesul jucatorilor pe Fondul Proprietatea. Pretul actiunilor a castigat 8,5% in doar o saptamana

Foto: Gabriella Fabbri

Pretul la care se deruleaza tranzactiile cu derivatele pe actiunile Fondului Proprietatea (FP) la bursa din Viena a crescut cu 8,5% in doar o saptamana, ajungand din nou in apropierea maximelor locale din aprilie.

Actiunile Fondului Proprietatea sunt cotate in aceste momente la peste 0,53 lei/actiune, avand in vedere tranzactia care s-a derulat ieri la Viena, la un pret de 63.000 de euro pentru un warrant, produs derivat care este echivalentul a 500.000 de titluri FP.

Tranzactiile cu actiuni FP s-au animat din nou dupa ce a fost convocata Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) pentru predarea administrarii catre Franklin Templeton si aprobarea dividendelor din profitul pe ultimii doi ani. Astfel, in ziua imediat urmatoare publicarii convocatorului AGA, s-a derulat prima tranzactie la bursa din Viena cu aceste derivate dupa o pauza de doua luni, operatiune care a cotat titlurile FP la 0,49 lei pe titlu.

Actiunile FP au mai fost tranzactionate la preturi in jurul a 0,53 lei in aprilie, dupa ce au fost selectate firmele care sa realizeze evaluarea activelor Fondului in vederea listarii acestuia. Totodata, astfel de preturi erau des intalnite in 2007, in perioada de crestere puternica a pietei de capital.

Potrivit unei statistici realizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, pretul actiunilor Fondului Proprietatea a urmat in general, evolutia pietei de capital. Actiunile au evoluat intre un minim de 0,1 lei/actiune in perioada noiembrie-decembrie 2008 si un maxim de 0,62 lei/actiune in luna iunie 2007.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Linkuri catre acest articol

  1. Business Report: De ce nu avem drumuri in Romania? Statului ii ia 15 luni sa faca un studiu de fezabilitate pentru 2 centuri; Bugetul nu castiga nimic: cresterea de TVA este anulata de scaderea consumului; Ce comisioane platesti cand folosesti cardul in a

Lasati un comentariu