Luni, 24 februarie 2014

Actiunile Fondului Proprietatea s-au tranzactionat in septembrie la un pret mediu de 0,56 lei

Sursa: Intercapital Invest

Pretul mediu al actiunilor Fondului Proprietatea (FP) a fost in septembrie in jurul valorii de 0,56  lei, potrivit unei cercetari realizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, care a avut in vedere tranzactiile realizate inainte de 27 septembrie, data pentru identificarea actionarilor care ar urma sa primeasca dividende din profiturile pe ultimii doi ani.

Tranzactiile cu actiuni FP se fac in prezent direct intre cumparatori si vanzatori, prin contracte de cesiune. Dupa semnare, aceste contracte sunt notificate Depozitarului Central, institutia care pastreaza registrul actionarilor FP, aceasta inregistrand transferul de proprietate

Preturile acestor tranzactii nu sunt centralizate si raportat publice, datele din aceasta analiza fiind obtinute in baza cercetarilor proprii realizate de Intercapital Invest.

Brokerii de la Intercapital au lansat in aceasta vara un fond de investitii care investeste preponderent in actiunile Fondului Proprietatea, listarea acestuia la Bursa avand loc luna trecuta.

Din 2007 si pana acum, actiunile s-au tranzactionat intre un pret minim de 0,1 lei, atins la sfarsitul lui 2008, si un pret maxim de 0,62 lei, inregistrat in iunie 2007, inainte ca Bursa sa atinga maximele istorice.

La inceputul lunii septembrie, Fondul Proprietatea a avut Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), in care s-a aprobat, printre altele, numirea Franklin Templeton ca administrator, listarea la Bursa si acordarea unui dividend brut de 0,0816 lei/actiune.  Fondul a comunicat si valoarea activului net unitar la 31 august, respectiv 1,0410 lei/actiune, calculat conform reglementarilor CNVM.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu