Miercuri, 19 martie 2014

Activele ING Romanian Bond Fund au crescut cu 65% in T1. Oficialii ING: Titlurile de stat inca sunt atractive fata de depozite si obligatiuni neguvernamentale

foto: ING Bank

ING Romanian Bond Fund, fondul de obligatiuni al olandezilor de la ING avea la finele primului trimestru active de 610 milioane de lei (circa 145 milioane de euro), in crestere cu 65% fata de finele anului trecut, potrivit datelor oferite de ING Investment Management, administratorul fondului.

La sfarsitul lunii martie, circa 60% din activele fondului erau investite in obligatiuni si titluri de stat emise de entitati din Romania. Astfel, 300 milioane de lei din activele totale ale fondului erau plasate in titluri de stat emise de Guvernul Romaniei, in timp ce 61 milioane de lei erau plasti in obligatiuni corporative emise de entitati din Romania si doar 8% erau pastrati in depozite sau lichiditati.

Obligatiunile emise de BRD, care au scadenta in 2011, sunt pe locul doi in topul celor mai importante detineri ale fondului, cu o expunere de 9,82% din active.

„Daca ne comparam la trecutul apropiat, e foarte probabil ca perspectiva de crestere a preturilor titlurilor de stat este mai putin clara fata de ce am vazut in ultimele 3 luni, aceasta deoarece ciclul de relaxare a politicii monetare, chiar daca inca nu pare a se fi incheiat, se afla, dupa opinia noastra, in ultima sa faza. Astfel, o scadere substantiala a ratei dobanzii BNR de la nivelul actual este putin probabila”, a declarat pentru EconomicTimes.ro, Adrian Tanase, head of Equities in cadrul ING Asset Management .

aca ne comparam cu alte instrumente cu venit fix insa, cum ar fi depozitele bancare si obligatiuni emise de entitati neguvenamentale (corporatii, banci, institutii supranationale), consideram ca, fata de acestea, titlurile de stat ofera inca o marja semnificativa si o combinatie risc/randament superioara. Daca e sa facem o comparatie cu alte clase de active, cum ar fi actiunile, lucrurile sunt mai greu de evaluat, insa, daca vorbim din punct de vedere teoretic, faza actuala a ciclului economic, de inceput de relansare economica, ar trebui sa sprijine mai degraba investitiile in actiuni decat in instrumente cu venit fix”, a adaugat oficialul ING.

De la inceputul anului, fondul ING Romanian Bond Fund are un randament de 8,22%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Citeste si: Activele fondului ING Romanian Equity au crescut cu 30% in primul trimestru. Vezi care sunt principalele detineri ale fondului in Romania

Lasati un comentariu