Marti, 21 ianuarie 2014

Aerostar face vehicule blindate in parteneriat cu americanii de la Textron Marine

Producatorul de aeronave Aerostar Bacau (simbol bursier ARS), a semnat un parteneriat cu americanii de la Textron Marine and Land Systems privind producerea de autovehicule blindate, pentru Fortele Armate Romane, potrivit unui comunicat emis de Textron.

Textron Marine &Land Systems este o subsidiara a Textron Inc. (simbol bursier NYSE: TXT).

“Capacitatea mare de productie a Aerostar Bacau, impreuna cu expertiza Textron, creeaza o resursa importanta pentru Fortele Armate Romane, care au nevoie de vehicule blindate pe care se pot baza si care sa se incadreze in buget sis a fie livrate la timp”, a declarat in comunicat Grigore Filip, presedinte si director general al Aerostar Bacau.

“Aerostar indeplineste standardele noastre ridicate de productie si abia asteptam sa lucram pentru Fortele Armate Romane, creand in acelasi timp si noi locuri de munca in Romania”, a declarat Mark Savarese, Vice President of Strategy and Business Development al Textron Marine & Land Systems.

Aerostar Bacau, furnizor de servicii de mentenanta si reparatii pentru flota de avioane militare de lupta a Romaniei, este listata lacategoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), capitalizarea companiei fiind de 134,7 milioane de lei (32,7 milioane de euro).

Anul trecut, Aerostar a avut afaceri de 156,8 milioane de lei (circa 37 mil. euro), fiind cel mai mare jucator de pe piata aeronautica romaneasca.

Aerostar este controlata de firma Iarom Bucuresti care detine peste 71% din actiuni.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu