Miercuri, 05 martie 2014

Update: Aerostar sare cu 14% pe Bursa si ramane fara vanzatori

Actiunile producatorului de aeronave Aerostar Bacau (ARS) urcasera cu 14,4% la scurt timp dupa deschiderea sedintei de astazi, titlurile societatii ramanand fara ordine de vanzare. La ora 11:45 un titlu ARS era evaluat la 1,35 lei, valoarea totala a tranzactiilor insumand aproape 300.000 lei (73.000 euro). Evolutia vine dupa ce Aerostar a semnat un parteneriat cu americanii de la Textron Marine and Land Systems privind producerea de autovehicule blindate, pentru Fortele Armate Romane.

“Crestrea are un caracter pronuntat speculativ, as spune ca 80% din ea poate fi motivata astfel. Este prezenta insa si o usoara justificare care vine  datorita unui potential de afaceri bun avut de Aerostar odata cu semnarea parteneriatului”, a declarat Gabriel Necula, director adjunct de tranzactionare la firma de brokeraj Prime Transaction.

Tot el considera putin probabila o continuare a cresterii, la aceeasi intensitate, a titlurilor ARS pe parcursul mai multor sedinte. “Riscurile sunt mari. Au mai fost cazuri cu actiuni putin lichide care au crescut puternic doua sau trei sedinte, apoi a urmat o corectie semnificativa, lucru care nu este de exclus nici in situatia de fata”, a mai adaugat Necula.

Aerostar are o valoare de piata de 158,1 mil. lei (38,5 mil. euro), calculata la pretul de 1,35/titlu, la care titlurile societatii erau tranzactionate. Compania din Bacau,  a facut un proft net de 10,2 mil. de lei in 2009, cu aproape un milion de lei mai mare faţă rezultatul consemnat la acest indicator în 2008.

ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu