Joi, 20 martie 2014

Afacerile BVB au ajuns in T3 la cel mai bun nivel din ultimii 3 ani, iar profitul net aproape s-a dublat

Sursa: BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obtinut in trimestrul trei un profit net de 3,31 milioane de lei, cu 84% mai mare fata de rezultatul obtinut in T3 2010, insa in scadere fata de trimestrul doi, cand profitul bursei a ajuns la peste 10 milioane de lei.

Afacerile companiei au ajuns in T3 la 6 milioane de lei, acesta fiind, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cel mai bun trimestru din 2009 pana in prezent. Fata de trimestrul trei din 2010 afacerile BVB au crescut cu 139%.

Pe primele noua luni, Bursa a obtinut un profit net de 15,81 mil.lei, in crestere cu 156,2% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce afacerile au crescut cu 53,6%, pana la 16,7 mil. lei.

“Rezultatele financiare din primele 9 luni sunt bune si apropiate de tinta asumata la inceputul acestui an. Este important faptul ca Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat in acest an 3 trimestre consecutive de profit operational, fata de pierderea operationala in trimestrul 3 al anului trecut. Rezultatul obtinut a fost posibil ca urmare a cresterii valorii de tranzactionare pe toate pietele operate de BVB, dar si a unui control strict al costurilor”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Rezultatele primelor 9 luni din 2011 au fost sustinute de avansul rulajelor pe majoritatea segmentelor administrate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), odata cu listarea Fondului Proprietatea si cresterea interesului investitorilor pentru produsele structurate si contractele futures tranzactionate. Volatilitatea de pe pietele externe s-a transpus intr-o crestere a activitatii si pe piata locala, in special in luna august.

Potrivit raportului BVB, luna august a fost luna cu cele mai mari venituri din tranzactionare obtinute de BVB in 2011 (peste 2 milioane de lei), ca urmare a cresterii rulajelor pe fondul de scaderile provocate de coborarea ratingului SUA.

Profitul operational al BVB a crescut cu 222,2% fata de primele noua luni din 2010, pana la 6,77 milioane de lei, in trimestrul trei profitul operational ajungand la 2,51 milioane, fata de pierdere in aceeasi perioada a anului trecut.

Lasati un comentariu