Vineri, 21 martie 2014

AIPC cere CNVM sa ia masuri pentru ca actionarii SIF1 sa poata vota in AGA

Foto: ronntorossian.com

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa sa ia masuri cat mai urgente in vederea revenirii asupra deciziei de concertare a fondurilor, astfel incat sa permita reprezentarea corecta a actionarilor in AGOA SIF Banat-Crisana din 3 noiembrie 2011.

Reactia AIPC vine dupa ce SIF Banat-Crisana (SIF1) a decis sa suspenda drepturile de vot ale unui grup de actionari, pe motiv ca actioneaza in mod concertat. Ieri, si organizatia CFA Romania a luat pozitie in fata deciziei conducerii SIF1, de a suspenda drepturile de vot ale actionarilor.

“Credem cu tarie ca este nevoie de modificarea cadrului legislativ in sensul stabilirii mai clare a situatiilor in care actionarii sunt prezumati a actiona in mod concertat. De asemenea, consideram ca stabilirea persoanelor care actioneaza in mod ar trebui facuta de o entitate independenta si nu de catre persoane care ar putea avea interese contrare cu cele ale investitorilor”, au precizat intr-un comunicat, reprezentantii investitorilor.

Acestia au mai adaugat ca mentinerea deciziei de suspendare a drepturilor de vot creeaza prejudicii imense de imagine atat pentru SIF Banat-Crisana, CNVM cat si pietei de capital din Romania.

“Consideram drept abuziva prezumtia de actiune concertata a fondurilor de investitii, societati intre care este evident ca nu poate exista un acord sau o politica comuna”, precizeaza AIPC.

Lasati un comentariu