Sambata, 04 ianuarie 2014

AIPC: Solicitam urgentarea demersurilor pentru ca proiectul privind ridcarea pragului la SIF-uri sa fie supus votului in plenul Camerei Deputatilor

Foto: cdep.ro

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) solicita membrilor Camerei Deputatilor urgentarea demersurilor necesare pentru ca proiectul de lege privind majorarea pragului de detinere la SIF-uri de la 1% la 5% sa fie supus votului in plenul Camerei Deputatilor.

“Consideram ca majorarea pragului la SIF-uri de la 1 la 5% ar reprezenta un pas important pentru dezvoltarea pietei de capital din România si, datorita acestui fapt credem ca investitorii de pe piata de capital merita mai mult interes din partea legislativului”, au precizat reprezentantii AIPC intr-un comunicat de presa.

Ieri, deputatii din Comisia de buget-finante au votat in favoarea ridicarii pragului de detinere de la 1% la 5%, proiectul urmand sa fie votat acum in plenul Camerei Deputatilor, ultimul pas fiind promulgarea legii de catre presedintele Traian Basescu.

Dupa decizia de ieri din Camera Deputatilor, actiunile SIF-urilor au crescut puternic pe Bursa, la 12:30 cresterile ajungand pana la 7,11% (SIF Oltenia).

Proiectul de majorare a pragului de detinere la SIF-uri a fost initiat in iunie 2009 si aprobat de Senat in noiembrie 2009.

Lasati un comentariu