Vineri, 11 aprilie 2014

Alexa, Broker Cluj: Dupa ce perioada de consolidare se incheie, ar trebui sa avem parte de o miscare puternica pe Bursa

Deocamdata lipsesc catalizatorii pentru o evolutie mai ampla pe Bursa, spune Mihai Alexa, analist in cadrul societatii de intermediere financiara Broker Cluj (BRK).

“Ce ar putea constitui un factor pozitiv a fost reactia de ieri a Bursei care nu a fost deloc negativa avand in vedere contextul extern marcat de aversiunea la risc”, a declarat Mihai Alexa, pentru EconomicTimes.ro.

In aceste conditii, analistul se asteapta in continuare la o evolutie cel putin laterala a actiunilor romanesti, dar nu chiar pozitiva.

Alexa este de parere ca perioada de consolidare prin care trece Bursa de la jumatatea anului trecut ar putea fi urmata de un nou impuls de crestere.

“Consider ca la inceputul anului trecut, pana in martie, am avut un prim impuls de crestere, iar cand se va incheia aceasta perioade de consolidare, ar trebui sa avem inca o miscare mai puternica”, spune analistul de la Broker Cluj.

El remarca si o schimbare in atitudinea investitorilor dupa rezultatele financiare raportate de companii. Astfel, daca anul trecut, investitorii erau sub impactul pierderilor din 2008 si cautau sa nu ramana captivi mult timp intr-o companie, acum perceptia lor fata de analiza fundamentala s-a schimbat in bine si incep din nou sa caute o pozitionare pe termen mediu.

“Acest lucru arata o sustenabilitate a rezultatelor”, considera Alexa.

Analistul se asteapta la o evolutie usor pozitiva in perioada urmatoare si din partea actiunilor FP, considerand ca in ultima perioada a existat un interes clar din partea unui investitor mai mare sa iasa de pe aceste titluri.

“Lichiditatea in scadere imi spune ca se reintra in normal in cazul acestor titluri. Daca mai cresc putin si volumele, strict din punct de vedere tehnic, actiunile FP ar putea reveni la 0,62-0,63 lei in urmatoarele sedinte”, afirma analistul de la Broker Cluj. La ora 14:05, actiunile FP se tranzactioneaza la Bursa la un pret de 0,598 lei/actiune.

Societatea de intermediere este actionar al FP, fiind totodata market maker pe aceste titluri.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu