Luni, 24 februarie 2014

Alin Brendea, Prime Transaction: Corectia va continua cel mai probabil pana la jumatatea lunii

Principalul scenariu pe care il vad brokerii de la Prime Transaction pentru evolutia Bursei in continuare implica o stabilizare, dupa aceasta perioada de corectii care se va incheia, probabil, la jumatatea lunii.

“Corectia va fi cel mai probabil pana la jumatatea lunii cand ma astept ca piata sa se echilibreze. Aceasta tentinta de scadere este pe termen scurt si pe volume mici”, a declarat, pentru EconomicTimes.ro, Alin Brendea, directorul de operatiuni de la Prime Transaction.

Brendea crede ca piata nu va mai urma scenariul de anul trecut cand luna aprilie a consemnat inceputul unor scaderi puternice pentru actiuni.

“Nu ma astept la scaderi asemanatoare anului trecut, pentru ca nu sunt aceleasi conditii la nivel international, iar Romania incepe si ea sa fie mai bine vazuta”, spune acesta.

El considera ca scaderile din prezent sunt corectii normale de functionare a pietei, venite si pe fondul unor rezultate mai slabe afisate de unele companii.

Bursa a trecut pe crestere la jumatatea sedintei de tranzactionare de astazi, principalii indici avand aprecieri in jurul a 0,5-0,7%. Cresterea este condusa, in mod surprinzator, de actiunile Fondului Proprietatea (FP), care au castigat peste 2% pe fondul unor ordine mai mari de cumparare. Titlurile FP au inregistrat in ultima perioada o performanta mai slaba decat celelalte actiuni de pe piata, atingand si noi minime de la listarea la Bursa.

loredana.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu