Sambata, 18 ianuarie 2014

Alpha Finance: Afirmatia “cumpara, pastreaza, regreta” nu va fi valabila in cazul Transgaz

Sursa: BVB

Analistii firmei de brokeraj Alpha Finance au dat recomandare de “hold” pe actiunile Transgaz si si-au pastrat pretul tinta de 238 lei/unitate, potrivit unui raport de analiza.

Pretul tinta ofera un potential de crestere de 11,2% fata de cel mai recent pret al Transgaz, de 214 lei/unitate.

Potrivit acestora, principalul rationament care duce la investirea in actiunile Transgaz este legat de randamentul dividendelor, care pentru 2011 este estimat la 13%, luand in considerare pretul actual din piata.

“Conditiile economice globale raman sumbre, iar acest Craciun nu arata ca fiind unul foarte fericit pentru pietele de actiuni. Cu toate acestea, unele rationamente de buy and hold raman in vigoare. Pentru moment, randamentele dividendelor par sa inlocuiasca vechea mantra potrivit careia pretul nu poate merge decat in sus. Desigur, alternativa la buy and hold este sa tranzactionezi pe trend, un proces dificil, care nu poate fi atins cu usurinta de investitorul mediu”, au precizat analistii Alpha Finance.

Potrivit acestora, luand in considerare o rata a distributiei profitului de 90%, Trangaz ar putea acorda un dividend brut de 27,9 lei, cu un randament de 13%.

Totusi, acestia subliniaza faptul ca Ministetul Economiei s-ar putea opune distribuirii a 90% din profit sub forma de dividend, in conditiile in care si anul acesta s-a opus initial acestei decizii.

Potrivit analistilor Alpha Finance, la pretul actual, Transgaz se tranzactioneaza cu un discount de 37% fata de companiile similare (EPS 6,9 pentru 2011), insa, la pretul tinta, Transgaz s-ar tranzactiona cu un discount de 30% fata de companiile similare.

In primele noua luni, Transgaz a raportat un profir de 284 milioane de lei, similar cu cel din perioada similara a anului trecut. Pentru intreg anul 2011, analistii citati estimeaza ca emitentul va raporta un profit net de 365 milioane de lei, in scadere cu 3%.

Lasati un comentariu