Duminica, 27 aprilie 2014

Analisti: Euro s-ar putea aprecia pana la maximele din 2009 in raport cu dolarul

Moneda unica europeana s-ar putea aprecia, in raport cu dolarul, pana la maximele atinse in 2009, de 1,52 dolari/euro, potrivit estimarilor realizate de Royce Tostrams, analist in cadrul Tostrams Groep, citat de CNBC.

“Euro a trecut de maximele atinse la mijlocul lunii octombrie, si a ajuns pana la 1,4 -1,5 52 dolari, ceea ce reprezinta un semnal de cumparare. Acest lucru va declansa un raliu al euro in fata dolarului”, a declarat Tostrams pentru CNBC.

In prezent, paritatea euro/dolar este de 1,4084, analistul precizand ca, pe termen scurt, euro ar putea ajunge la 1,46 dolari, insa in urmatoarele 6-8 saptamani moneda europeana ar putea ajunge la 1,51-1,52 dolari.

“Noi credem ca interesul pentru euro va reveni in piete si vom asista la o revenire a monedei europene in fata dolarului”, a mai mentionat Tostrams.

Si Carol Harmer, analist-sef in cadrul Mercury Forex si Charmer Charts este de parere ca vom asista la o crestere a monedei unice. “Pentru moment nu este nimic care sa sugereze ca forta euro s-a terminat. Noi ne uitam la tinta de 1,4625 dolari/euro, care este maximul pentru luna ianuarie”, a spus Harmer, tot pentru CNBC.

Pe de alta parte Tostrams este de parere ca euro se va aprecia si in raport cu moneda japoneza (yen), dupa ce euro a trecut de pragul de rezistenta de la 115,7 yeni.

ramona.asiminei@economictimes.ro

2 Comentarii

  1. TF spune:

    Si parerea lui se bazeaza pe ce? Pe un feeling? Parerile astea aduc pierderi intotdeauna. Parerea mea ca euro va scadea spre 1.3 dolari. Motiv: competivitate la export. Scuzele: atentia din nou pe statele PIIGS cum va crapa euro din cauza lor.
    Sa fim seriosi, dc. brokerul ala stia ceva, fondurile speculative luau deja caimacul

  2. Mihai Teodorescu spune:

    @TF, de unde stii ca nu-l iau deja in fiecare zi (si noapte) ? Azi 08.11.10 ora 13.03 raportul este 1,39489. Deocamdata nicio previziune nu se mai poate adeveri decat daca esti Mesia….se simte cineva in masura ?

Lasati un comentariu