Duminica, 23 martie 2014

Analistii americani: Fiecare raportare de profit este mai buna decat precedenta

Actiunile listate pe bursele americane au inceput sedinta de tranzactionare pe crestere, motorul pietei fiind sectorul financiar dupa ce Goldman Sachs si UnitedHealth Group au raportat rezultate peste asteptarile analistilor, informeaza Bloomberg.

Goldman Sachs, care se confrunta cu acuzatii de frauda din partea SEC, autoritatea de reglementare si supraveghere de pe piata americana, a inregistrat o crestere de 1,7% pe bursa, dupa ce a anuntat un profit de 3,46 miliarde de dolari, dublu fata de cel din primul trimestru al anului trecut.

Profitul Goldman Sachs a fost impulsionat de castigurile record din tranzactii cu instrumente cu venit fix. In acelasi timp, titlurile UnitedHealth, cea mai mare companie de asigurari din Statele Unite, au sarit cu 2,5% pe fondul unei cresteri cu 21% a profitului in primele trei luni ale anului.

“Piata de actiuni este conectata in intregime la raportarile de profit”, a declarat Art Hogan, analist-sef in cadrul bancii de investitii Jefferies & Co, citat de Bloomberg.

“Fiecare anunt este mai bun decat precedentul. Pentru cei care credeau ca stirile bune sunt deja incluse in preturi, se pare ca nu aceasta este situatia. Datele fundamentale si evaluarile arata foarte atractive”, a adaugat Hogan.

Indicele Standard & Poor’s 500 inregistra o crestere de 0,5% la inceputul sedintei de tranzactionare de la New York, in timp ce indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) crestea cu 0,2%.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu