Vineri, 07 martie 2014

Analistii americani: Volatilitatea se va mentine tot anul

Pietele internationale au recuperat din pierderi in ultimele doua sedinte, analistii americani fiind insa de parere ca zilele cu volatilitate extrema se vor repeta in acest an, situatia burselor fiind in continuare incerta.

„In opt din ultimele zece sedinte am vazut variatii de peste 3%, si cred ca aceste evolutii se vor repeta in 2010. Perioada de corectii a incetat pentru moment. Cred ca acest trend usor de crestere va continua”, a declarat pentru CNBC Alan Valdes, vice-presedintele firmei de brokeraj Kabrik Trading.

Valdes a remarcat si evolutia pozitiva a numarului angajarilor din SUA, considerat de acesta ca fiind un aspect cheie in vederea iesirii din recesiune. „Le recomand celor care cred in revenirea economiei si a angajarilor sa parieze pe actiunile companiilor care vand bunuri de larg consum”, a spus acesta.

Alti analisti spun insa ca pietele vor mai ramane in urma economiei, acestea putand fi foarte usor afectate de evenimente care nu au neaparat o influenta directa.

„Sunt mai optimist cu privire la revenirea in economie, decat la cea a burselor. Nu vorbesc decat despre economia SUA, nu si a celorlalte tari. Multe evenimente din afara SUA pot avea influente negative asupra pietelor, asa cum de altfel am si vazut saptamana trecuta. Pentru perioada urmatoare as recomanda investitia in actiuni farmaceutice”, a spus Peter Costa, presedintele companiei americane de brokeraj Empire Executions.

ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu