Vineri, 11 aprilie 2014

Analistii Bank of America avertizeaza investitorii asupra unei posibile corectii in octombrie

Investitorii nervosi au fost si mai agitati luni dupa ce analistii Bank of America (BofA) au spus ca luna octombrie ar putea sa fie una inspaimantatoare – si nu este vorba doar de sarbatoarea de Halloween, care are loc in aceasta luna, informeaza CNBC.com.

Analistul-sef pe piata americana al BofA, Mary Ann Bartels, a spus ca indicele S&P 500, care inca se zbate in intervalul 1.130-1.150 de puncte, incepe sa prezinte unele semne negative. Indicele a pierdut ieri 0,8%, inchizand sedinta la 1.137 de puncte.

“Indicatorii care masoara momentumul miscarii preturilor pe termen scurt, oscilatorul pe 14 zile si RSI, slabesc trimitand un semnal negativ”, a notat Bartels, adaugand ca “volumele raman scazute punand sub semnul intrebarii raliul”.

Aceasta perspectiva este in mod deosebit surprinzatoare avand in vedere ca o luna septembrie pozitiva pentru piata de actiuni sugereaza ca indicele S&P 500 ar trebui sa inregistreze noi castiguri pana la finele anului, avand in vedere evolutiile din trecut.

Cu toate acestea, Bartels spune ca octombrie ar putea mai curand sa ofere o surpriza negativa investitorilor decat una placuta.

“Ramanem in defensiva, asteptandu-ne la o corectie care ar putea fi de 10-12%”, a mentionat analistul BofA.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Foto: jscreationzs / FreeDigitalPhotos.net

Lasati un comentariu