Marti, 01 aprilie 2014

Analistii Bespoke: Tineti minte perioada aceasta de tranzactionare, pentru ca nu apare foarte des!

Sursa: Bespoke Investment Group

In ultimele doua luni, 73% dintre zilele de tranzactionare au fost unele de crestere pentru indicele S&P 500, care urmareste evolutia celor mai importante 500 de companii americane, potrivit unei analize realizate de firma britanica de investitii Bespoke Investment Group. Incepand din 1980, au mai fost doar alte trei perioade in care s-a inregistrat o evolutia similara -  in 1980, 1995 si 2006, mai arata aceeasi analiza.

Intr-un alt comentariu, analistii de la Bespoke subliniaza ca desi perceptia investitorilor asupra evolutiei pietei s-a imbunatatit in ultimele saptamani, procentul investitorilor care se asteapta ca piata sa creasca in continuare ramane sub nivelurile inregistrate la finalul lunii decembrie/inceputul lui ianuarie. Situatia este valabila si pentru  cele mai recente sondaje realizate de Investors Intelligence(II) si American Association of Individual Investors, la care peste 50% dintre respondenti in primul caz si 48,5% in al doilea, au asteptari ca piata sa ramana pe un trend pozitiv.

Potrivit Bespoke, sondajul Investors Intelligence a mai aratat si lipsa de convingere din partea multor investitori. Pe cat de repede sunt pregatiti sa sustina un raliu pe burse, pe atat de repede pot sa il abandoneze. Doar pe parcursul a cateva saptamani din ianuarie si februarie, perceptia pozitiva din sondajul II a scazut de la 53,4% la 34,1%.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu