Vineri, 11 aprilie 2014

Analistii de la EFG estimeaza pentru Banca Transilvania un profit de doua ori mai mare in trimestrul doi

Profitul Bancii Transilvania (TLV) ar putea ajunge in trimestrul al doilea la 20,4 milioane de lei, de doua ori mai mare fata de castigul din perioada similara a anului trecut, potrivit estimarilor facute de analistii societatii de brokeraj EFG Eurobank Securities.

Banca Transilvania, a doua banca romaneasca de la BVB in functie de capitalizare, a anuntat ca va publica maine rezultatele financiare semestriale, cu doua saptamani mai devreme fata de data anuntata initial.

“Am mizat pe mentinerea veniturilor nete din dobanzi si comisioane cam la acelasi nivel cu cel din primul trimestru al anului, in timp ce nivelul provizioanelor luat in calcul este usor mai mic fata de primele trei luni”, a declarat Manuela Ogrinja, analist in cadrul EFG Eurobank Securities.

Analistii EFG estimeaza ca profitul bancii pe primul semestru ar putea ajunge la 36,4 milioane de lei, in crestere fata de rezultatul raportat in perioada similara a anului trecut, cand banca a obtinut un profit net in valoare de 11,1 milioane de lei.

In primele trei luni ale acestui an Banca Transilvania a inregistrat un profit de 16 milioane de lei, de 15,7 ori mai mare fata de rezultatul din perioada similara a anului precedent.

In prima jumatate a sedintei de azi de pe Bursa, actiunile TLV au ajuns la 1,45 lei pe unitate, in crestere cu 0,7%. Capitalizarea bancii ajunge la 370 milioane de euro.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu