Duminica, 22 decembrie 2013

Analistii Target Capital au crescut pretul tinta pentru Transelectrica, dar au pastrat recomandarea de vanzare

Sursa: Target Capital

Analistii societatii de brokeraj Target Capital si-au pastrat recomandarea de vanzare pe actiunile Transelectrica (TEL) dupa ce compania a publicat rezultatele la noua luni, dar au crescut tinta de pret de la 14,2 lei/unitate, la 15,9 lei, potrivit unui raport de analiza emis astazi.

Noul pret tinta este cu 12,63% mai mic fata de pretul actual din piata (18,2 lei, la ora 16.00).

“Apreciem favorabile rezultatele companiei la noua luni, acestea situandu-se peste estimarile din scenariul nostru central. Aceasta evolutie a fost determinata de rezultatele din trimestrul trei, cand cifra de afaceri a crescut cu 8% fata de anul trecut, in contextul majorarii cantitatii de energie transportata cu 3,37%.(…) In acest context majoram pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru titlurile TEL la 15,9 lei. Pretul tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa”, au precizat analistii Target Capital.

In perioada ianuarie-septembrie 2010 cifra de afaceri a Transelectrica a crescut cu 1,3%, iar veniturile din exploatareau avansat cu 1,5%, in timp ce cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 0,6%. Din operatiuni financiare compania a inregistrat pierderi de 41,6 mil. lei, pe fondul avansului cheltuielilor financiare cu 271% fata de perioada similara din 2009. Profitul net al companiei pe primele noua luni a ajuns la 5,2 milioane de lei, in scadere cu aproape 55%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu