Luni, 21 aprilie 2014

Anca Dumitru, BVB: Vrem ca investitorii si brokerii romani sa poata investi mai usor pe Bursa din Moldova, iar cei de acolo sa poata investi la noi

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) poate oferi Bursei din Moldova (BVM) platforma de tranzactionare, deschizand astfel posibilitatea tranzactionarii si la Chisinau, de la distanta, prin comparativ cu actualul sistem, in care tranzactiile au loc prin prezenta fizica a brokerilor, a declarat, pentru EconomicTimes.ro, Anca Dumitru, directorul general al BVB.

“Obiectivul nostru este de a deschide pentru investitorii si intermediarii nostri calea pentru a investi la BVM, dar si posibilitatea investitorilor moldoveni si a intermediarilor din Republica Moldova sa acceseze instrumentele financiare oferite de BVB”, a precizat Anca Dumitru.

Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Valori a Moldovei au semnat deja un memorandum de intelegere in baza caruia au demarat unele colaborari. Mai mult, potrivit directorului BVB, Comisia Nationala a Pietelor Financiare din Republica Moldova s-a aratat deschisa la aceasta cooperare, urmand ca in continuare cele doua burse sa puna la punct detaliile tehnice, sub supravegherea autoritatilor de supraveghere si reglementare din fiecare tara. Sedinta de tranzactionare de astazi de la BVB a fost,  de altfel, deschisa de Mihail Cibotaru, presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Republica Moldova.

“Exista mai multe optiuni care vor fi analizate de partile implicate. Este de remarcat totodata faptul ca Guvernul de la Chisinau utilizeaza Bursa de Valori pentru privatizari si de asemenea, apreciem ca obligatiunile emise de statul moldovenesc ar putea constitui o investitie atractiva pentru investitorii romani”, a mai declarat Anca Dumitru, pentru EconomicTimes.ro.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu