Joi, 09 ianuarie 2014

Andreas Treichl: Erste Group nu se va retrage de pe niciuna dintre pietele din Europa Centrala si de Est

Foto: Erste Group

Andreas Treichl, seful Erste Group, proprietarul BCR, spun ca banca austriaca nu se va retrage de pe niciuna dintre pietele din Europa Centrala si de Est, unde este prezenta, chiar daca unele state au introdus anumite masuri economice “neortodoxe”, iar in alte state adoptarea masurilor de stimulare a economiei necesita mai mult timp.

“Cu cei 17 milioane de clienti persoane fizice si juridice, Erste Group este prezent in acele state care au, dupa parerea noastra, cele mai mari oportunitati de dezvoltare si care fie sunt deja membre ale Uniunii Europene sau au sanse sa devina membre in viitor”, a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank.

El a mai spus ca acest lucru implica ajustarea structurii costurilor la conditiile economice reale din regiune, fapt care se va resimti in principal in Ungaria, “unde vom vedea restructurari si reducerea operatiunilor noastre – prin integrarea subsidiarelor in cadrul bancii, redimensionarea retelei prin inchiderea a 43 de unitati si prin scaderea numarului de personal cu 400 – 450”.

Reprezentantii Erste Group au mai spus ca vor face eforturi pentru a reduce costurile si a le mentine in 2012 sub nivelul inregistrat in anul 2011. In acelasi timp, managementul bancii estimeaza pentru 2012 o scadere a provizioanelor de risc la nivelul grupului, fara a se lua in considerare efectele singulare din Ungaria din al treilea trimestru din 2011.

Erste Group a reconfirmat ca intentioneaza sa atraga capitalul suplimentar in valoare de 743 mil. euro, necesar pana la jumatatea anului 2012, conform rezultatelor finale ale testului de stres EBA (in baza rezultatelor financiare de la sfarsitul trimestrului trei 2011), fara ajutor de la stat.

Lasati un comentariu