Duminica, 12 ianuarie 2014

Andreea Gheorghe, Intercapital: Fondurile mutuale pot avea de castigat din cresterea varstei de pensionare si a incertitudinii din sistemul de pensii

Sursa: Intercapital Invest

Cresterea varstei de pensionare si incertitudinea din sistemul de pensii pot crea o disciplina mai mare in randul populatiei cu privire la procesul de economisire pe termen lung, iar fondurile de investitii sunt o alternativa potrivita in acest sens, este de parere Andreea Gheorghe, directorul general adjunct al Intercapital Investment Management.

„Potrivit unor statistici recente un procent de doar 14-16% din populatie economiseste o parte din venituri in prezent si de aici potentialul de dezvoltare al pietei de fonduri poate fi unul imens in urmatorii 5 ani”, a declarat Andreea Gheorghe. Ea a fost numita recent in conducerea Intercapital Investment Management, fosta Investica Asset Management, companie preluata anul trecut de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Andreea Gheorghe mai spune ca Investica Altius, fondul mostenit de la Investica Asset Management, va fi inchis, acesta avand la finele lunii mai un singur investitor. „Fondul nu este luat in calcul in strategia de dezvoltare si vanzare a SAI, existenta acestuia fiind explicata datorita prelungirii operatiunilor premergatoare inchiderii”, a mai spus directorul Intercapital Investment Management.

„Pana la finalul anului vom surprinde prin produse de investitie noi pentru piata locala. In timp dorim sa lansam  produse potrivite tuturor categoriilor de investitori si aici ma refer in primul rand la profilul de risc al acestora”, a adaugat Andreea Gheorghe.

Intercapital Investment Management a lansat recent platforma de tranzactionare online, fiind al doilea administrator de fonduri care ofera posibilitatea de a efectua operatiuni online, dupa Aviva Investors Romania si spera ca in timp, 50% din operatiuni sa fie realizate prin internet.

Andreea Gheorghe considera ca pozitive premisele pentru dezvoltarea industriei fondurilor chiar daca nu se asteapta la o crestere accelerata pe termen scurt.

“Cresterea nivelului de dezvoltare economica si implicit a bunastarii populatiei reprezinta un atuu pentru piata fondurilor de investitii, insa din acest punct de vedere putem sa privim lucrurile gradual si pe termen lung”, a subliniat reprezentantul Intercapital.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu