Duminica, 19 ianuarie 2014

Anuntul Fed ca mentine dobanzile scazute pana in 2014 a ridicat indicele S&P 500

Foto: Svilen Milev

Bursele internationale au fost mixte miercuri, cu o corectie spre minimul ultimei saptamani in Europa (-0.5%) pe baza ingrijorarilor in legatura cu negocierile din Grecia si dupa ce rezultatele slabe la Ericsson (-14.1%) au tras in jos sectorul tehnologic (-2.7%), cu toate ca increderea mediului de afaceri in Germania a crescut mai mult decat s-a estimat. Grecia a anuntat ca incearca sa ajunga la o intelegere cu creditorii pana la sfarsitul saptamanii, insa surse elene sugereaza ca tinta oficiala este 13 februarie. Indicele S&P 500 (+0.9%) a fost aproape neschimbat inaintea anuntului Federal Reserve ca se asteapta sa mentina dobanda de politica monetara la un nivel de 0%-0.25% pana spre sfarsitul anului 2014, cu un an mai mult decat anuntase in trecut, in timp ce la conferinta de presa Presedintele Fed, Ben Bernanke, a anuntat ca institutia va tinti o inflatie PCE (core, excluzand elemente volatile precum alimentele si energia) de aproximativ 2% pe termen mediu (Reuters).

Indicele ATX (+0.5%) a crescut usor joi, in contrast cu celelalte burse din regiune. Ratingul Erste (+0.5%) si cel al Raiffeisen (+5.7%) au fost confirmate de catre Standard & Poor’s la A cu perspective negative dupa ce agentia de rating a redus ratingul Austriei de la AAA la AA+.

Bursele europene ar putea creste joi dupa intrunirea Fed

Bursele europene vor deschide in crestere joi dupa decizia Federal Reserve de a mentine dobanda de politica monetara la un nivel redus pana spre sfarsitul anului 2014. Financial Times raporteaza ca Iranul a amenintat ca ar putea opri cu efect imediat exporturile spre Europa ca reactie la decizia ministrilor de externe din zona euro de a impune embargo incepand cu luna iulie, in timp ce Fondul Monetar International a averitzat ca sanctiuni impotriva Iranului ar putea ridica pretul petrolului cu 30% la peste $140/baril. Investitorii raman ingrijorati in legatura cu negocierile din Grecia, in special dupa ce Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citata de The Guardian, a recunoscut pentru prima data ca are ingrijorari serioase in legatura cu sansele de a salva Grecia de la intrarea in incapacitate de plata.

Burse/Futures: Asia: Nikkei (-0.4%), Hang Seng (inch), China CSI 300 (inch). Europa: FTSE (+0.5%), DAX (+0.5%), CAC (+0.6%). SUA: S&P 500 (-0.2%) (date 10:06)

Macroeconomie: EU: Joi se vor publica date despre increderea consumatorilor in Germania masurata de Gfk si in Italia. SUA: Comenzile de bunuri cu uz indelungat in decembrie ar putea sa inregistreze o crestere de 2% in decembrie, in timp ce cererile saptamanal de ajutor de somaj ar putea creste putin (370 mii) dupa ce saptamana trecuta atinsesera cel mai scazut nivel din ultimii trei ani. Vanzarile de locuinte noi ar putea sa creasca la 321 mii anualizat in decembrie.

Eveniment: Italia va vinde obligatiuni in valoare de €5 miliarde cu scadenta in 2014.

Comentariu realizat de analistii societatii de administrare a investitiilor BT Asset Management

Lasati un comentariu