Miercuri, 12 martie 2014

Apple a vandut un milion de unitati iPad in mai putin de o luna de la lansare

Sursa: Apple

Apple (simbol AAPL pe piata NASDAQ) a anuntat ca a depasit pragul de un milion unitati iPad vandute, dupa mai putin de o luna de la lansarea pe piata, informeaza CNBC.

Apple a reusit sa atinga acest prag de vanzari cu iPad mult mai repede decat cu iPhone, caruia i-a trebuit aproape trei luni pana sa atinga nivelul de un milion unitati vandute.

Vanzarile iPad au debutat in jurul unor asteptari uriase, Gene Munster, managind director la compania Piper Jaffray, estimand initial intre 600.000-700.000 de unitati vandute pentru aceasta perioada.

In schimb, compania a vandut 300.000 de unitati in prima zi, 450.000 dupa cinci zile de la lansare si jumatate de milion pana pe 14 aprilie. Lansarea modelului 3G (cu preturi pe piata americana intre 629 dolari si 829 dolari, in functie de configuratie) a avut loc vineri si a impins vanzarile pe parcursul week-end-ului peste pragul de un milion.

Spre comparatie, in primele 30 de zile de la lansarea primului model de iPhone s-au vandut 270.000 de unitati. Dupa ce Apple a lansat si modelul iPhone 3GS la un an de la lansarea modelului de prima generatie, i-au trebuit doar trei zile pana sa atinga pragul de un milion unitati vandute. Vanzarile totale de iPhone depasesc in prezent 45 milioane de unitati la nivel global.

Apple estimase initial ca va vinde 10 milioane de unitati iPad in 2010. Dupa primul weekend de vanzari, analistii de la UBS au ridicat estimarea pe tot anul la 7,5 milioane de unitati fata de 7 milioane unitati.

“Cererea continua sa depaseasca oferta si lucram din greu sa aducem acest produs magic in mainile cat mai multor clienti”, a declarat Steve Jobs, directorul executiv al Apple, intr-un comunicat de presa.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu