Vineri, 24 ianuarie 2014

Asociatia Investitorilor cere administratorilor FP sa motiveze decizia de a accepta diluarea detinerii de la Posta Romana

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) a cerut administratorilor Fondului Proprietatea (FP) sa motiveze decizia, “fie ea si de principiu” de a accepta diluarea detinerii de 25% din Posta Romana, potrivit unui comunicat de presa.

Saptamana trecuta, Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat in presa ca Franklin Templeton si-a dat acordul cu privire la planurile Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale de a atrage un nou investitor la Posta Romana.

“Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital isi manifesta preocuparea fata de declaratiile domnului Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, legate de acordul de principiu pe care Fondul Proprietatea si l-a dat referitor la atragerea unui nou investitor la Posta Romana. (…) Pe aceasta cale, consideram ca motivarea deciziei – fie ea si de principiu – de a accepta diluarea detinerii de 25% din Posta Romana ar fi o dovada de transparenta pe care administratorii Fondului Proprietatea ar arata-o actionarilor si potentialilor investitori”, au precizat reprezentantii AIPC in comunicat.

Totodata, acestia au cerut FT si publicarea raportuuil pe anul 2010, cat si situatiile financiare ale Postei Romane.

“Suntem de parere ca, la fel ca si in cazul altor companii din top 20 cele mai importante detineri ale fondului, ar trebui publicate pe site-ul Fondului Proprietatea atat raportul pe anul 2010, cat si situatiile financiare ale societatii. De asemenea, consideram ca, pentru o companie care detine o cota de 80% din piata serviciilor de expediere interme, ar trebui sa fie detaliate si motivele care stau la baza pierderilor repetate pe care compania le inregistreaza”, au adaugat reprezentantii investitorilor.

Lasati un comentariu