Sambata, 04 ianuarie 2014

Atentie! Analiza BT: Cresterile de pe bursele din Statele Unite si Germania ar putea fi pe final

Sursa: BT Securities

Indicii bursieri americani si germani au atins noi maxime locale, dar analistii societatii de brokeraj BT Securities considera ca investitorii ar trebui sa fie precauti deoarece fazele actuale de crestere ar putea fi pe final.

“Asa cum am anticipat, indicele german DAX si-a reluat cresterile de la suportul minor propus de noi la 6.650 de puncte, inregistrand o noua serie de maxime. Problema este ca a trecut cam usor prin zona de bifurcatie identificata de noi, iar acum forteaza si rezistenta 7.150-7.200 de puncte. Indiferent de scenariu insa, trendul e deja matur si destul de aproape de capat. Daca nu se poticneste aici, atunci probabil ca se va opri la 7.400, pe unde trece si o importanta linie de trend”, spune Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities, in cadrul unui raport de analiza tehnica emis azi-dimineata.

Abia dupa o faza serioasa de scaderi se va putea sti sigur daca vorbim de corectie sau impuls de la minimele din 2011, mai spune analistul de la BT.

Si indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a confirmat target-ul minim de la 13.200 de puncte.

“Conform numerotarii, luna martie ar marca ultima faza de crestere din trendul conturat de la minimele din toamna lui 2011”, afirma Dan Rusu.

Sursa: BT Securities

Totusi, desi gradul de optimism de pe piata americana a ajuns la extreme ce preced, de regula, inversari de trend, nu avem inca semnale negative propriu-zise si subdiviziunea se poate extinde pana la 13.600 de puncte, potrivit analistilor de la BT Securities.

“Astfel, ne ramane doar sa fim precauti si sa urmarim suportul de la 12.900 de puncte – eventuala testare a acestuia ar constitui un prim semn de inrautatire a situatiei”, a conchis analistul.

Lasati un comentariu