Miercuri, 30 iulie 2014

Banca Carpatica, Teraplast, Compa si Socep nu au mai prins loc in BET-XT. Vezi cine le-a luat locul

Comitetul Indicilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a pastrat neschimbata componenta indicilor BET, BET-FI si NET-NG, insa a schimbat structura indicelui BET-XT, care urmareste evolutia celor mai lichide 25 de companii tranzactionate la Bursa.

Astfel, potrivit unui comunicat la BVB, Banca Comerciala Carpatica SA (BCC), Teraplast (TRP), Compa (CMP), Socep (SOCP) au fost excluse din indicele BET-XT, in locul lor intrand Alro SA (ALR), Oil Terminal SA (OIL), Zentiva (SCD), Concefa (COFI).

Modificarea componentei indicilor este importanta mai ales pentru administratorii fondurilor de actiuni si ai fondurilor de indice care folosesc indicii drept reper pentru construirea portofoliului de actiuni, si care trebuie sa isi adapteze portofoliu fondului la componenta indicilor.

In plus, indicii sunt adesea luati drept modele de portofoliu de catre investitorii mici din piata.

Comitetul Indicilor a decis si includerea Retrasib (RTRA) in componenta BET-C.

Noua componenta a indicilor BVB va intra in vigoare incepand cu sedinta de tranzactionare din data de 19 septembrie 2011.

Structurile indicilor BVB (ponderile simbolurilor in componenta indicilor), respectiv valorile factorilor de free float, factorilor de reprezentare si factorilor de corectie a pretului vor fi determinate pe baza numarului de actiuni si preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 14 septembrie 2011.

Lasati un comentariu