- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Banca Transilvania a realizat in T3 un profit mai mare decat cel din primul semestru

Posted By Catalin Ciocan On 27 octombrie 2010 @ 21:59 In Actiuni,Hot Stories | No Comments

[1]

Sursa: BVB

Banca Transilvania (TLV), singurul jucator din top 10 controlat de antre­prenori locali, a obtinut in trimestrul al treilea (T3) al anului un profit net de 36,5 milioane de lei, mai mare decat cel inre­gistrat in prima jumatate a anului.

Castigul bancii este cu 2% mai mic decat cel din trimestrul trei al anului trecut, dar atunci rezultatul a fost influ­entat de un castig exceptional de 13,8 mi­lioane de lei din vanzarea participatiei de 50% detinuta la firma de pensii BT Aegon. Excluzand acest castig, profitul Bancii Transilvania ar fi cu 55,8% mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut.

Pe pri­mele noua luni ale anului, Banca Transil­vania a avut un profit net de 69,71 milioa­ne de lei, in crestere cu 44,4% fata de aceeasi perioada din 2009. Daca se exclude din nou efectul profitului exceptional, cres­terea este de peste 100%.

Profitul raportat de banca este totodata peste asteptarile ana­lis­tilor, care estimau ca institutia de credit va anunta pe primele noua luni un castig de 54,4 milioane de lei.

„In primele noua luni din acest an am realizat un profit opera­tio­nal mai mare cu 35% fata de aceeasi pe­rioada a anului trecut. Am avut in 2010 un parcurs stabil pentru ca am continuat sa gestionam prudent acti­vitatea BT pe cele patru linii de afaceri: com­panii, IMM-uri, per­soane fizice si Divi­zia pentru Medici”, a declarat Robert Rek­kers, directorul Bancii Transilvania.

“Totodata, am acordat maxima atentie politicii de provizionare si managementului riscului, precum si controlului costurilor. In continuare, focusul nostru este indeplinirea obiectivelor stabilite pentru 2010, chiar daca urmeaza inca o perioada dificila”, a adaugat acesta.

Acest articol a fost publicat in cotidianul Financiarul

catalin.ciocan@economictimes.ro [2]


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/banca-transilvania-a-realizat-in-t3-un-profit-mai-mare-decat-cel-din-primul-semestru/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/wp-content/uploads/2010/10/dcp_625ae9e0-1-3A.png

[2] catalin.ciocan@economictimes.ro: mailto:Catalin.ciocan@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.