Duminica, 20 aprilie 2014

Bank of America avertizeaza: ratingul SUA ar putea fi taiat din nou la sfarsitul lunii noiembrie

Ratingul Statelor Unite va suferi o noua reducere din partea agentiilor de rating la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie daca republicanii si democratii nu se vor intelege in ceea ce priveste reducerea deficitului cu 1,2 miliarde de dolari pana la data de 23 noiembrie, a scris la sfarsitul saptamanii trecute intr-o nota adresata investitorilor Ethan Harris, analist la Bank of America, a doua mare banca din SUA dupa active, potrivit Dailymail.co.uk.

“Comisia de Deficit este putin probabil sa vina cu un plan credibil de reducere a deficitului. De ceea ne asteptam ca SUA sa sufere cel putin un downgrade la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lui decembrie cand super comitetul esueaza”, se arata in raportul Bank of America.

Agentia S&P a redus in august cu o treapta ratingul SUA de la nivelul maxim AAA, cauzand un soc de proportii pe burse in aceeasi luna. Moody’s are inca un rating AAA pe SUA dar cu perspectiva “negativa”, in timp din partea Fitch are o perspectiva “stabila” la ratingul AAA.

“Agentiile au sugerat cu hotarare ca alte reduceri ale ratingului SUA sunt probabile daca Congresul nu vine cu un plan credibil pe termen lung”, mai spune analistul Bank of America.

Banca americana a simtit pe propria piele in urma cu o luna cum este sa fii tinta agentiilor de rating dupa ce Moody’s a taiat cu doua trepte ratingul Bank of America motivand ca sunt sanse mai mici ca guvernul SUA sa intervina pentru a sprijini banca daca aceasta va avea nevoie.

 

Lasati un comentariu