Vineri, 11 aprilie 2014

BCR: Ne asteptam ca noul buget al Transgaz sa aiba un impact pozitiv asupra pretului actiunilor pe termen scurt

Sursa: raport BCR

Analistii Bancii Comerciale Romane (BCR) sunt de parere ca bugetul revizuit al companiei nationale de transport a gazelor naturale Transgaz (TGN) va avea un impact pozitiv asupra actiunilor companiei pe termen scurt, potrivit unei note de analiza publicate astazi.

Conducerea Transgaz a anuntat ieri ca convocat adunarea generala a actionarilor pentru data de 5 octombrie cu scopul de a aproba, printre altele, bugetul rectificat pentru anul 2010.

Potrivit noului buget, Transgaz estimeaza ca va inregistra anul acesta un profit net in valoare de 347 milioane de lei, cu 16% mai mare fata de profitul bugetat initial si cu 16,4% peste profitul inregistrat in 2009.

“Noul buget al companiei este realistic. In cazul rezultatelor pe 2010 trebuie sa se tina cont si de faptul ca statul vrea sa dea dividende de 90% din profit, deci guvernul are toate motivele sa furnizeze “stimultente” indirecte pentru ca rezultatele sa fie bune in acest an. Ne asteptam ca noul buget sa aiba un impact pozitiv asupra actiunilor companiei pe termen scurt”, a precizat Raluca Ungureanu, analist in cadrul BCR.

Aceasta mentioneaza totodata ca faptul ca Transgaz va distribui 90% din profit sub forma de dividende nu este o veste buna pentru urmatorii ani, in conditiile in care compania va avea nevoie de bani pentru a-si finanta proiectele.

Azi, actiunile Transgaz sunt cele mai lichide din piata, cu un rulaj de 1,3 milioane de lei. La ora 13:50, actiunile companiei erau insa in scadere cu 0,41%. De la inceputul acestui an, actiunile Transgaz au crescut cu peste 50%.

Analistii de la BCR recomanda pastrarea actiunilor Transgaz, cu un pret tinta de 241,2 lei pe unitate. Ultimul pret la care s-au realizat azi tranzactii cu titlurile TGN a fost  de 241 lei pe unitate.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu