BNP Paribas: Corectia pietelor a inceput deja

www.bnpparibas.com

Philippe Gijsels, director de analiza piete globale in cadrul BNP Paribas Fortis, a declarat pentru CNBC ca sentimentul investitorilor pe burse s-a schimbat dramatic, in momentul de fata pietele intrand deja intr-o perioada de corectii

„Corectia pietelor a inceput deja. Din punct de vedere tehnic, imaginea de ansamblu arata ingrozitor. Investitorii vand ce au acumulat in perioada de raliu, iar volumele in crestere pe toate pietele unde se inregistreaza deprecieri nu fac decat sa sustina aceasta idee”, spune Philippe Gijsels.

El a mai adaugat ca piata chineza va fi cel mai probabil pe primul loc la scaderi, dupa ce tot acolo s-au atins cel mai rapid si maximele anului 2010.

Gijsels spune ca in general toata lumea pare sa fie foarte multumita de rezultatele financiare raportate de companii, dar subliniaza faptul ca acestea sunt in buna parte doar rezultatul unor deficite guvernamentale imense.

Bursele europene au fluctuat in ambele sensul pe parcursul zilei de astazi. Astfel, dupa un inceput de sedinta cu aprecieri minore, majoritatea indicilor au trecut pe minus, pentru ca in jurul orei 13:00 acestia sa revina din nou pe verde. La aceasta ora indicele CAC 40, al Bursei de la Paris, este in urcare cu 0,2%, acesta fiind urmat de principalii indici ai pietelor din Marea Britanie si Germania, ambii in crestere cu 0,1%.

ionut.sisu@economictimes.ro

Un comentariu

  1. UPDATE: la ora 15, CAC40 si FTSE100 sunt in jurul a -0.65%

Lasati un comentariu