Duminica, 20 aprilie 2014

Broker Cluj: Aprecierile din ultima perioada pot fi considerate doar o corectie ascendenta a trendului descendent

Sursa: Broker Cluj

Bursa de la Bucuresti a inceput sedinta de azi cu scaderi usoare la nivelul indicilor, cele mai mari fiind inregistrate in dreptul indicelui BET-NG, care urmareste evolutia companiilor energetice.

BET, indicele care urmareste evolutia celor mai importante 10 companii de la Bursa, scade cu 0,4%, in timp ce indicele BET-FI pierde 0,3%, dupa ce in ultima perioada cei doi indici au inregistrat o serie de aprecieri.

“Indicele BET a inregistrat o crestere importanta in ultima perioada, dar inca nu este confirmata o intoarcere de trend. Aceasta miscare poate fi considerata in acest moment ca fiind doar o corectie ascendenta a trendului descendent. In scenariul principal ne asteptam la o contiuare a trendului descendent. Scenariul unui trend ascendent va fi luat in calcul doar dupa ce se va inregistra un pret de inchidere peste SMA(50) sau peste 4.800 de puncte”, a declarat Alexandru Preda, analist in cadrul Broker Cluj.

Sursa: Broker Cluj

Si pentru indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP), analistul Broker Cluj are ca si scenariu de baza o evolutie descendenta.

“Rezistenta de la 17.000 de puncte si-a facut simtita prezenta in sedinta de Luni. O strapungere ascendenta aici ar da un potential de apreciere pana in zona liniei de trend T1 care se afla aproape de 19.000 de puncte”, a spus Preda.

El a mai adaugat ca cele doua medii mobile sunt intr-un setup negativ, SMA(50) sub SMA(200) si ambele au o panta descendenta, deci exista o probabilitate mai mare de continuarea deprecierilor. Urmatorul nivel de suport este la 15.000 de puncte.

Scenariul ascendent va fi luat in calcul doar dupa strapungerea liniei de trend descendent T1 (vezi grafic).

Lasati un comentariu