Joi, 06 martie 2014

Broker Cluj: Indicii BET si BET-FI isi pastreaza tendinta descendenta, chiar si dupa cresterile de ieri

Sursa: Broker Cluj

Indicii Bursei de la Bucuresti inregistreaza scaderi usoare in deschiderea sedintei, dupa ce ieri au avut cresteri de pana la 6,2% (BET-FI).

“Am marcat pe grafic ziua de ieri si cea din 7 Octombrie, zile in care piata a aratat entuziasm si forta de crestere sustinuta, ceea ce intr-un contra-trend nu are loc de obicei. Acest aspect si divergenta pret-RSI din ultimele luni dau indiciile pentru o intoarcere de trend, dar care va fi confirmata doar dupa o strapungere a rezistentei de la 4.800 de puncte”, a comentat Alexandru Preda, analist in cadrul Broker Cluj, evolutia indicelui BET.

Indicele BET, care urmareste cele mai importante 10 companii de la Bursa, scade in debutul sedintei de azi cu 0,27%, dupa ce ieri a castigat 4,17%.

Sursa: Broker Cluj

Si in cazul indicelui BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP), analistul are ca si scenariu de baza o evolutie descendenta.

“Indicele BET-FI a inregistrat un avans considerabil in sedinta de tranzactionare de ieri, fiind sustinut de volume relativ mari. Pana in zona de rezistenta 18.500-19.000, orice miscare ascendenta poate fi considerata doar o corectie ascendenta in trend descendent.Scenariul unui trend ascendent va fi luat in calcul doar dupa strapungerea liniei de trend descendent T1 (vezi grafic)”, a spus Preda.

In debutul sedintei de azi BET-FI scade cu 0,35%, pana la 17.442 de puncte.

Lasati un comentariu