Miercuri, 26 februarie 2014

Broker Cluj: Scenariul principal pe BET-FI devine ascendent

Sursa: Broker Cluj

Indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP) a crescut puternic ieri, ca urmare a informatiilor noi aparute cu privire la proiectul legislativ de majorare a pragului de detinere de la SIF-uri  de la 1% la 5%, care va fi dezbatut pe 22 noiembrie, in plenul Camerei Deputatilor.

“Indicele BET-FI a avut ieri o apreciere importanta prin care a depasit rezistenta ultimelor trei luni, astfel descriind minime si maxime in crestere. Scenariul principal devine ascendent si urmatoarea rezistenta este situata in zona SMA(200) si a fostului suport de la 21.500 de puncte”, a explicat Alexandru Preda, analist in cadrul Broker Cluj.

El a adaugat ca scenariul altenativ – descendent va fi activat de o strapungere descendenta a suportului de la 17.600 de puncte.

Sursa: Broker Cluj

Pe de alta parte, analistul Broker Cluj spune ca scenariul principal pentru evolutia indicelui BET ramane in continuare descendent. Scenariul unui trend ascendent va fi luat in calcul doar dupa ce se va inregistra un pret de inchidere peste 4.800 de puncte.

Ieri, indicele BET a ajuns la 4.507, in scadere cu 0,46%, in timp ce indicele BET-FI a crescut cu 6%, pana la 19.961 de puncte.

Lasati un comentariu