Vineri, 11 aprilie 2014

Broker Cluj: Sunt intrunite premizele continuarii unei miscari ascendente pe termen lung

Sursa: Broker Cluj

Bursa de la Bucuresti a inceput sedinta de azi in crestere, dupa ce ieri toti indicii BVB au inchis in scadere.

Indicele BET, care urmareste cele mai importante 10 companii de la BVB, a ajuns la 5.426 de puncte, in timp ce indicele BET-FI a ajuns la 22.208 puncte.

“Valoarea indicelui BET a reusit destul de usor sa strapunga atat nivelul de 5.200 de puncte care actiona ca si rezistenta stabila pe termen scurt cat si nivelul de 5.300 de puncte, acesta reprezentand o rezistenta foarte importanta in decursul lunilor iulie-noiembrie 2010. Prin aceasta miscarea ascendenta de natura impulsiva am putea afirma ca sunt intrunite premizele continuarii unei miscari ascendente pe o structura pe termen lung, in care perioada a doua a anului

2010 poate fi avuta in calcul ca si o zona de consolidare”, a precizat Adrian Danciu, analist in cadrul Broker Cluj, intr-un raport de analiza tehnica emis in aceasta dimineata.

Sursa: Broker Cluj

In ceea ce priveste indicele BET-FI, analistii Broker Cluj spun ca “strapungerea liniei de trend T5 (vezi grafic) a adus o intensificarea a presiunii la cumparare, valoarea indicelui inregistrand o miscare impulsiva ascendenta, strapungand primul nivel de rezistenta situat la valoarea de 21.600 de puncte, si retestand si urmatorul nivel situat la valoarea de 22.500 de puncte. Avand in vedere natura ultimului val ascendent, ne putem astepta ca tendinta indicelui sa se pastreze una de crestere pe termen mediu”, au mai spus Danciu.

Dupa primele tranzactii din sedinta de azi, indicele BET creste cu 0,1%, in timp ce SIF-urile au un castig mediu de 0,6%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu