Duminica, 23 martie 2014

Broker Cluj: Tendinta BET-FI pe termen scurt este in continuare ascendenta, dar pe BET inca mai asteptam spargerea rezistentei de la 5.300 puncte

Sursa: Broker Cluj

Analistii societatii de intermediere financiara Broker Cluj sunt de parere ca tendinta SIF-urilor pe termen scurt este in continuare ascendenta, in conditiile in care indicele BET-FI a inchis ieri a patra sedinta consecutiva de crestere. “Deocamdata valoarea indicelui nu a reusit sa testeze nivelul de rezistenta situat la valoarea de 24.100 de puncte. Totusi putem observa ca nivelul lichiditatii se mentine peste cel mediu inregistrat in ultimele 25 de zile de tranzactionare”, a precizat Adrian Danciu, analist Broker Cluj, in cadrul unui raport de analiza tehnica.

Acesta a adaugat ca deocamdata nu pot fi identificate elemente negative in evolutia indicelui, tendinta pe termen scurt fiind in continuare una ascendenta.

Sursa: Broker Cluj

In ceea ce priveste indicele BET, analistul Broker Cluj spune ca deocamdata nu poate estima nici o schimbare de directie pe termen scurt, evolutia fiind una caracteristica unei zone de consolidare.

“Pentru a putea estima initierea unei miscari ascendente ar trebuii sa asteptam strapungerea niveluui de rezistenta din 5.300 de puncte, sau a unor semnale date de catre indicatorii de volatiliate, avand in vedere ca benzile bollinger evidentiaza o volatiliate mai redusa in ultima perioada cu 60% fata de volatilitatea medie a acestuia”, a mai spus Danciu.

La inchiderea sedintei de ieri, indicele BET a ajuns la 5.217 puncte, in timp ce indicele BET-FI a inchis sedinta la 23.810 puncte.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu