Vineri, 11 aprilie 2014

Brokerii lui Pasol isi orienteaza un fond de actiuni spre pietele americane, in lipsa evenimentelor de pe bursa locala

Sursa: iFond

Fondul deschis de investitii iFond Actiuni a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de a investi in titluri  admise la cota oficiala a New York Stock Exchange, NYSE Amex si NYSE Arca.

“Legislatia pietei de capital presupune multi pasi de realizat pentru investitii pe piete externe in state nemembre si noi am dorit sa ne pregatim pentru oportunitati viitoare pe care pietele nord americane le pot oferi”, a declarat Andreea Gheorghe, director general adjunct al Intercapital Investment Management, compania care administreaza fondul.

Razvan Pasol presedintele societatii Intercapital Invest recomanda investitorilor in ultimul buletin Puls Capital sa se uite si pe pietele externe in lipsa unor noutati si evenimente pe piata locala.

“Informarea despre mecanismele si oportunitatile tranzactiilor pe pietele externe nu poate sa dauneze, chiar daca piata locala trebuie urmarita in continuare cu mare atentie, pentru a nu rata oportunitati”, precizeaza Razvan Pasol.

Acesta a mai adaugat ca in opinia lui, piata de capital din Romania va oferi intotdeauna oportunitati pentru investitorii romani si randamente superioare pietelor externe in perioadele de crestere.

iFond Actiuni are 76,5% din activele de aproape jumatate de milion de lei plasate in actiuni ale companiilor listate, iar 11,9% din active sunt tinute in depozite bancare.

Fondul are 11 investitori, iar de la lansare (in luna martie a acestui an), iFond Actiuni are o scadere de 12,88%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu