Joi, 20 martie 2014

BT Securities: Piata a decis. Mergem pe scenariul pozitiv pe SIF-uri

Sursa: BT Securities

In pofida evolutiilor precipitate de saptamana trecuta la nivelul pietelor internationale, indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP), a rezistat peste cota cheie de la 17.000 de puncte validand scenariul unei corectii mai complexe pentru valul iv –  (in cerc pe graficul alaturat), potrivit analistilor de la BT Securities.

“Astfel, mergem cevamai hotarati pe ideea prelungirii actualei reactii pozitive pana la 20.000 de puncte, nivel de la care se vor contura iar doua scenarii E.W. diferite (Elliott Wave – o teorie potrivit careia pietele de actiuni nu evolueaza haotic, ci in cicluri repetitive – n.red)”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities, in cadrul unui raport de analiza tehnica emis azi-dimineata.

In cazul in care  piata ramane in forma dupa atingerea nivelului psihologic de la 20.000 de puncte, iar SIF-urile continua ascensiunea, analistii vor adopta o alternativa si mai favorabila, conform careia corectia pozitiva ar fi cu un grad mai mare (val 2) si ar putea duce preturile pana la 23.000 de puncte.

“Pana atunci insa, mergem pe scenariul unei inversari de la 20.000, urmate de noi minime pe subdiviziunea finala la 14.500 (sau, intr-un caz mai rau, la 10.500 de puncte)”, a adaugat Rusu.

Bursa a inceput pe crestere prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, indicele BET-FI urcand cu peste 1% in apropierea pragului de la 19.000 de puncte.

SIF-urile au crescut saptamana trecuta pe fondul informatiilor privind votul pozitiv acordat de Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor proiectului legislativ care prevedere ridicarea pragului de detinere de la 1% la 5%.

Lasati un comentariu