Luni, 24 februarie 2014

BT Securities: Sansele sunt in favoarea schimbarii de trend, dar ramanem deocamdata precauti pe SIF-uri

Sursa: BT Securities

De circa o luna, SIF-urile s-au stabilizat, in mare, la suportul anticipat la confluenta 22.500 de puncte, se arata intr-un raport de analiza tehnica emis la finele acestei saptamani de societatea de brokeraj BT Securities.

“A avut loc in prima faza o penetrare acolo, dar preturile au revenit peste acest nivel asa ca putem conclude ca a tinut. Totusi, data fiind amplitudinea scaderii de la maximele din primul trimestru, am decis sa ajustam numerotarea si sa luam toata evolutia incepand cu maximele locale din octombrie 2010 si pana acum ca structura corectiva unica: valul minor 2 de tip running flat”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities. Aceasta variatiune de flat presupune ca preturile sa nu coboare sub minimele subdiviziunii (a), adica 20.400 de puncte (marcate in decembrie anul trecut) – vezi graficul alaturat.

Analistii de la BT Securities considera ca exista acum doua posibilitati.

“Este foarte probabil, in primul rand, ca stabilizarea de la 22.500 sa fi punctat finalul subdiviziunii impulsive (c) din 2 si, in continuare, BET-FI sa inceapa ascensiunea in forta si sa recupereze in prima faza pana la 24.000 de puncte (pentru ca, ulterior, pe termen mediu, sa ajunga peste maximele din primul trimestru al anului)”, a mentionat Dan Rusu.

“Pe de alta parte, exista riscul ca subdiviziunea sa mai aiba de marcat un minim marginal la 21.000-20.800 de puncte (vezi alternativa in grafic)”, a adaugat acesta.

Prin urmare, analistii spun ca desi sansele sunt in favoarea schimbarii de trend aici, prefera sa ramana deocamdata precauti si sa astepte o confirmare din partea preturilor.

“Iar aceasta ar veni peste pragul critic de la 23.200 de puncte fiindca dincolo de acest punct ne-am situa peste o importanta rezistenta Fibonacci dar si deasupra canalului de trend descendent (inca intact)”, a sublinat seful departamentului de analiza de la BT Securities.

Lasati un comentariu