Duminica, 23 martie 2014

BT Securities: Se pastreaza sansele pentru o miscare ascendenta pe BET-FI dincolo de maximele din noiembrie

Sursa: BT Securities

Scenariul pozitiv pentru evolutia indicelui BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea (FP), beneficiaza de probabilitati mult mai mari, potrivit analistilor firmei de brokeraj BT Securities.

“S-a conturat in ultima saptamana o rezistenta la 19.250, iar daca SIFurile reusesc sa treaca saptamana aceasta deasupra ei, se poate miza cu destul de mare siguranta pe cresteri semnificative pe finalul acestui an si cel putin in luna ianuarie a anului 2012”, a precizat Dan Rusu, head of research in cadrul BT Securities.

Totusi, acesta mentioneaza ca, in cazul in care suportul de la 17.800 de puncte va fi cel care cedeaza, piata romaneasca ar intra practic in cadere libera pana pe la 10.500 de puncte.

“Target prevazut de altfel si de numerotarea preferata, insa abia dupa recuperarea de care vorbeam. Judecand si in functie de pozitionarea oscilatorului MACD, scenariul pozitiv beneficiaza de probabilitati mult mai mari, iar noi ne pastram deocamdata perspectiva pozitiva pe termen scurt/mediu”, a spus Rusu.

In debutul sedintei de azi, indicele BET-FI creste cu circa 0,2%, pana la 18.103 de puncte, in ton cu restul indicilor BVB.

Lasati un comentariu