Joi, 02 ianuarie 2014

BT Securities: Trecem la scenariul optimist pe SIF-uri. Actiunile ar mai putea castiga 20%

Sursa: BT Securities

SIF-urile au oscilat timp de o saptamana in jurul nivelului cheie de la 25.000 de puncte, prag care, in opinia analistilor de la BT Securities, ar trebui sa faca diferenta in ceea ce priveste evolutia pietei locale pe parcursul intregului an.

“Faptul ca BET-FI s-a tinut atat de bine la acest nivel, ne-a determinat sa adoptam ca preferat scenariul optimist si sa dam o probabilitate mai mare extinderii cresterilor, intr-o prima etapa, pana la 29.000-31.000 de puncte”, a precizat Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities, in cadrul unui raport de analiza tehnica emis azi-dimineata.

Analistul atrage atentia totodata ca acest scenariu nu exclude corectii pe parcurs, dar preturile nu ar trebui sa coboare mai jos de 23.000 de puncte.

“Un alt prag cheie este 21.000 – nivel sub care am relua perspectiva negativa de ansamblu”, a adaugat analistul.

Indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea, a incheiat saptamana trecuta la 25.534 de puncte. Pentru a ajunge la 31.000 de puncte, indicele ar trebui sa pluseze cu peste 20%.

Analistii de la BT isi mentin asteptarile pozitive si in ceea ce priveste evolutia pietei americane, avand in vedere avand in vedere ca indicele american s-a pastrat in parametrii trendului ascendent in ultimele doua saptamani, fara ca macar sa se apropie de suportul desemnat la 12.500 de puncte.

Sursa: BT Securities

“Teoretic, ne situam inca in subdiviziunea iii (in cerc pe graficul alaturat – n.red), care ar trebui sa dureze cel putin pana la 13.200 de puncte”, spune Dan Rusu.

Ulterior, ar urma o corectie sau macar o consolidare si, in final, un mic segment de apreciere spre 13.600 de puncte.

“Acesta e scenariul pe care vom merge atata timp cat indicele DJIA evolueaza peste 12.600 de puncte (noul suport minor in cadrul trendului ascendent)”, a punctat seful departamentului de analiza al BT Securities.

Lasati un comentariu