Duminica, 03 august 2014

Bursa incepe luna decembrie in crestere. Vezi ce spun analistii despre evolutia indicilor

Sursa: Interdealer

Actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti au inceput prima sedinta de tranzactionare din luna decembrie in crestere, indicele BET-FI apreciindu-se cu aproape 2%, pana la 18.793 de ouncte, in timp ce indicele BET se apreciaza cu 0,6%, pana la 4.269 de puncte.

“Indicele BET-FI a inregistrat miercuri o sedinta de cresteri. In continuare ne asteptam sa deschida pe plus, dupa care cel mai probabil o sa asistam la o consolidare. Pentru a putea decide daca pretul si-a incheiat scaderea si urmeaza un nou val de cresteri, preferam sa asteptam inchiderea din sedinta de astazi si evenimentele de peste week-end”, au declarat analistii firmei de brokeraj Interdealer.

Dupa primele tranzactii din sedinta de azi, actiunile SIF Moldova cresteau cu 3,16%, SIF Oltenia cu 3,07%, in timp ce SIF Transilvania se aprecia cu 2,12%. Fondul Proprietatea, SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia aveau aprecieri de pana la 2%.

Cea mai tranzactionata companie de la Bursa din debutul sedintei era Electroarges, care scadea cu circa 10%. Aceasta era urmata de Petrom, care avea un castig de 1,7%.

Sursa: Interdealer

“Indicele BET a revenit peste linia de trend, ceea ce ne indica un semnal usor pozitiv. Totusi preferam sa asteptam finalul sedintei de astazi, pentru a putea decide daca o sa asistam la reluarea cresterilor sau preturile mai scad”, au comentat analistii Interdealer, evolutia indicelui care urmareste cele mai importante 10 companii de la Bursa.

Piata americana a inchis sedinta de joi in scadere usoara, dupa ce crescuse puternic in debutul sedintei.

Lasati un comentariu