Joi, 26 decembrie 2013

Bursele, dupa Lehman. Indicele S&P 500 mai are de recuperat doar 3%. La noi, BET-ul este deja cu 15% mai sus

www.bespokeinvest.com

Analistii firmei britanice de investitii Bespoke Investment Group au realizat o statisca ce arata ca principalii indici ai Bursei de la New York au recuperat in intregime sau sunt aproape de a recupera toate pierderile de la caderea Lehman Brothers. Falimentul bancii americane Lehman Brothers, din septembrie 2008, a reprezentat un punct de cotitura pentru bursele din intreaga lume, indicii acestora prabusindu-se in lunile care au urmat.

Indice Nasdaq a fost primul care a recuperat  toate scaderile, in timp ce Dow Jones Industrial Average si S&P 500 ar mai trebui sa urce cu 1,9%, respectiv 2,9% pentru a reveni la niveluri pre-Lehman. In schimb indicele S&P 500 Financial este in continuare cu 20% mai jos decat nivelul inregistrat inainte de caderea bancii.

In Romania, BET, indicele celor mai lichide zece actiuni, se afla in prezent cu 15,6% peste nivelul consemnat pe 12 septembrie 2008. De cealalta parte, BET-FI, indicele societatilor de investitii financiare (SIF), mai are de recuperat 4,2%, cu toate ca in martie si la inceputul acestei luni depasise nivelul pre-Lehman.

ionut.sisu@economictimes.ro

Lasati un comentariu