Vineri, 03 ianuarie 2014

Bursele europene cresc dupa ce UE si FMI sar in ajutorul Greciei

Cele mai multe dintre pietele europene de actiuni au crescut  in urma anuntului privind ajutorul financiar de 45 miliarde de euro pe care Uniunea Europeana si Fondul Monetar International il vor acorda Greciei, informeaza Bloomberg.

Actiunile National Bank of Greece au sarit cu 9%, conducand in topul cresterilor inregistrate de actiunile financiare.  Titlurile UBS au castigat 3,7% dupa ce banca elvetiana a raportat cel mai bun profit trimestrial in aproape trei ani.

Valoarea imprumuturilor care vor fi acordare Greciei, la dobanzi preferentiale, este “cu siguranta mare”, a declarat David Cassidy, analist in cadrul UBS.

“Va fi un semn pozitiv pentru piete in urmatoare luni”, a adaugat el.

Ministrii de finante din zona euro au declarat ieri vor acorda Greciei imprumuturi de pana la 30 de miliarde de euro, pe o perioada de trei ani la o dobanda de aproximativ 5%. Nivelul dobanzii este mai mic decat randamentul de 6,98% pe care il ofera obligatiunile cu maturitatea de trei ani emise de statul grec. Restul de 15 miliarde de euro ar urma sa vina de la Fondul Monetar International.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu