Miercuri, 08 ianuarie 2014

BVB a depasit FP in portofoliul iFond Financial

Sursa: iFond Financial

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au ajuns sa aibe o pondere mai mare in portofoliul iFond Financial Romania (IFR) decat titlurile Fondului Proprietatea, desi in momentul lansarii anul trecut, IFR mizase in principal pe actiunile FP.

Conducerea Intercapital Investment Management, societatea care administreaza iFond Financial, precizeaza ca a scazut progresiv detinerea in actiuni FP inca de la listarea acestui fond pe Bursa.

Astfel, daca la finele lunii decembrie 2010, IFR avea o detinere de 50,47% in FP, la sfarsitul lunii ianuarie aceasta era de 39,01%, pentru ca la finele lunii aprilie sa ajunga la 22,52%.

“In paralel am crescut ponderea detinerilor in cele cinci societati de investitii financiare (SIF), de la 15,84% la finalul anului 2010 la 37,76% in prezent. Chiar daca actiunile Fondului Proprietatea sunt pe termen lung o investitie buna, avand in vedere portofoliul acestui fond si discountul la care se tranzactioneaza in comparatie cu cele cinci SIF, pe termen scurt am adoptat o pozitie mai rezervata vis a vis de evolutia acestuia la bursa”, a declarat, pentru EconomicTimes.ro,  Andreea Gheorghe, directorul general al Intercapital Investment Management.

Aceasta a adaugat ca evolutia FP este influentata si de factori de context si nu doar de factori fundamentali, cum ar fi o presiune mai mare la vanzare cauzata de cei despagubiti prin actiunile fondului si care doresc sa isi lichideze detinerile.

Pretul titlurilor FP a atins in ultimele zile noi minime la Bursa, coborand sub 0,54 lei/actiune.

Cea mai importanta detinere in portofoliul IFR a ajuns in aceste conditii participatia de la  BVB, cu o pondere de 23,8% Pe locul al treilea in portofoliu se afla detinerea de la BRD, cu o pondere de 11,17%.

La sfarsitul lunii aprilie, fondul de investitii avea un activ total de 9,5 milioane de lei, valoarea activului net unitar (VUAN) scazand cu 4,3% fata de luna precedenta.  In aprilie, indicele BET a pierdut 0,12%, in timp ce indicele BET-FI a inchis luna cu o depreciere de 4,9%.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu